Fontein Osdorpplein

Projecten

Project Uitvoering renovatie fontein Osdorpplein 
Locatie Osdorpplein, Amsterdam
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw West ism Ingenieursbureau
Uitvoering Gruppen Fonteintechniek
Start uitvoering november 2020
Oplevering april 2021
In samenwerking met Jacco Jansen – ontwerpburo StaLa


De fontein op het Osdorpplein is weer in ere hersteld en kan volop gebruikt worden door de bewoners van Nieuw West.

Er is gekozen voor subtiele verbeteringen, zoals het herstellen van het voeg- en metselwerk in de wanden en vloer. Daarnaast zijn alle randen en trappen hersteld en voorzien van een nieuwe coating. Twee hellingbanen maken het waterelement ook toegankelijk voor kinderwagens en minder mobiele medebewoners. Aan de binnenzijde van de grootste cirkel is een nieuwe bank aangebracht. De houten latten spelen een lijnenspel met het metselwerk en vormen daarmee een mooi geheel met het element.

De vloer van de bassins is vervangen door hoogwaardig natuursteen. Tenslotte is de fonteintechniek aangepakt waarmee zowel de waterkwaliteit als het spelelement gewaarborgd zijn. Dankzij deze renovatie is de fontein klaar voor de toekomst.


De renovatie van de fontein is het eerste deelproject van de herinrichting van de openbare ruimte op en rondom het Osdorpplein. Bieke Van Hees en  Jacco Jansen van Ontwerpburo StaLa hebben in opdracht van het projectbureau het Voorlopig en Definitief Ontwerp uitgewerkt. Op dit moment begeleiden ze de uitvoering van deze herinrichting die in verschillende fasen plaatsvindt.

Het volledige DO openbare ruimte is te downloaden via deze link: https://issuu.com/vernieuwingcentrumnieuwwest/docs/180702_cnw_do_openbare_ruimte_k

DO openbare ruimte fase 1

Ontwerp centrale plein Osdorpplein


Geplaatst door

Landschapsarchitect