Curriculum Vitae

Opleidingen
2007 – 2013      Master Landschapsarchitectuur, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Nederland
2004 – 2007      Bachelor Tuin- en Landschapsarchitectuur Erasmushogeschool Brussel, Vilvoorde, België
1999 – 2004      Latijn – Moderne Talen, College van het Eucharistisch Hart, Essen, België ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Werkervaring

2020 – heden   Vakcoördinator Landschapsarchitectuur PEP
2017 – 2018      Gastdocent KIDD
2013 – heden    Bieke Van Hees tuin- en landschapsarchitectuur 
2010 – heden    Gastdocent Academie van Bouwkunst Amsterdam, Nederland
2007 – 2013      Landschapsontwerper bij Strootman Landschapsarchitecten, Amsterdam, Nederland.
2007                  Stagiaire bij Strootman Landschapsarchitecten, Amsterdam, Nederland. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..  

Eigen projecten

Centrum Nieuw West
Herinrichting openbare ruimte Osdorpplein in opdracht van de gemeente Amsterdam (DO afgerond – uitvoeringsbegeleiding) (2017-heden) ism Jacco Jansen van Ontwerpburo StaLa

Toekomstperspectief Kust
Ontwerpend onderzoek in opdracht van de Provincie Noord-Holland ism Mark Eker (2017)

AMC Gardens – 2e plaats
Prijsvraag voor de herinrichting van de entree van het AMC Amsterdam  ism Mathieu Derckx en Jos Roodbol (2017)

Workhome Zwammerdam
schetsontwerp herontwikkeling boerderijkavel ism architect Andrea Möhn (2016)

Beethoven Amsterdam
Schetsontwerp inrichting openbare ruimte tbhv bestemmingsplan Beethoven fase 2 in opdracht van de gemeente Amsterdam (2016)

Haddock
Inrichting terras bestaand restaurant (2016)

Museum Berlin (D)
prijsvraag stedenbouwkundige inpassing Museum en schetsontwerp buitenruimte i.s.m. Möhn Bouman Architecten (2015)

Ruimteverkenning Couleur Locale
Excursiereeks door Nederland, op zoek naar relevante opgaven. Samengevat in een publicatie ihkv Het Jaar van de Ruimte (2015)

Stationsplein Göppingen (D)
prijsvraag masterplan stationsomgeving en schetsontwerp stationsplein i.s.m. BOOM landscape, Cityförster (stedenbouw en architectuur) en Gaus &Knödler (architectuur) (2014)

Energielandschap Vlaanderen
Ontwerpend onderzoek energietransitie Vlaanderen i.o.v. Posad Spatial Strategies (2014)

Installatie ‘Het ideale straatprofiel’
tijdelijke installatie in het kader van de Dag van de Architectuur 2013  – i.s.m. LAMA landscape architects, gepubliceerd in het Jaarboek Stedenbouw en Landschapsarchitectuur Nederland 2014 en Landscape Architecture Europe, bekroond met de prijs Publieke Ruimte 2016 (2013)

diverse privétuinen
tuin KS
Essen (BE) – familietuin 100m2 (2015 -2016)
tuin PU Brecht (BE) – privétuin en erfinrichting boomkwekerij  (2014 -)
tuin GR Nispen (NL) –  boerderijtuin 1000m2 (2014)
tuin DK Kapellen (BE) –  familietuin bij verbouwde boerderij 200m2 (2012) 
tuin VH
Essen (BE) –  ontwerp bestaande + uitbreiding tuin 500m2 (2010)
tuin KR Essen (BE) – herontwerp tuin 100m2  (2007)

Diverse freelance projecten in opdracht van:
Strootman Landschapsarchitecten, Posad Spatial Strategies, Academie van Bouwkunst, LAMA landscape architects (BE) en BUUR (BE)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Projecten Strootman Landschapsarchitecten
Kwaliteitscriteria Vallei en Heuvelrug
landschapsontwikkelingsstrategie. In opdracht van Projectbureau SVGV  i.s.m. de gemeenten Barneveld, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Veenendaal, Renswoude en Scherpenzeel (2013)

Toeristisch – recreatieve visie TT Assen
Ontwikkelingsvisie landschap rondom de TT Assen. In opdracht van de gemeente Assen (2013)

Herontwikkeling terrein Koninklijke Ten Cate
in Nijverdal tot een nieuw woongebied (12 ha), in combinatie met hermeandering van de Regge en herbestemming van het industrieel erfgoed. I.s.m. FARO (architectuur), architectenbureau Fritz (herbestemming erfgoed), READ advies (planeconomie), adviesbureau Nieman (duurzaamheid en energie), en buro Boudier (communicatie). In opdracht van de gemeente Hellendoorn i.s.m. Ter Steege vastgoed Rijssen bv, Waterschap Regge en Dinkel, de provincie Overijssel en Landschap Overijssel (2011-2013).

Ontwikkelingsvisie parklandschap Beetsterzwaag & Olterterp
In opdracht van landgoedeigenaren, Landschapsbeheer Friesland en Bosgroep Noord-Nederland. In samenwerking met Stichting In Arcadië en Fennema Advies (2011-2012).

Réhabilitation du site de la Caisserie
ontwerp van een park van 1 hectare. In samenwerking met Bureau d’études Greisch, AEP Aural en Jacques van Scherpenzheel. In opdracht van Commune d’Ans, (Luik) België. (2010-2014)

Ruimtelijk onderzoek Buurse

Ruimtelijk onderzoek naar de kansen voor nieuwe bouwlocaties in het waardevolle oude cultuurlandschap van Buurse. In opdracht van de provincie Overijssel en de gemeente Haaksbergen (2010-2011).

Handboek Openbare Ruimte Meerstad Groningen 
in opdracht van Projectbureau Meerstad (2009)

Landgoed Baasdam
Herontwerp van landgoed Baasdam en strategie voor inpassing van kunstprojecten. In opdracht van Landgoed Baasdam, Tubbergen (2009).

“Het Nieuwe Landgoed” in Ede
Ontwerp voor een glooiend park met een voorzieningencentrum en woningen, deels over een provinciale weg heen tussen 2 woongebieden in Ede. Het park legt een verbinding, daar waar een drukke provinciale weg nu twee woongebieden van elkaar scheidt. In opdracht van gemeente Ede, Dura Vermeer en BPF Vastgoed (2008-2011).

Landgoed Steenbergen
ontwerp van een nieuw bos (25 ha), met daarin onder andere twee nieuwe landgoederen en drie landgoedwoningen. In samenwerking met Buiting Bosadvies. In opdracht van Terra Beheer (2007).

Eusebiushof
Ontwerp voor drie binnenhoven met één gezamenlijk ontwerptaal van een nieuw te bouwen kantoren complex aan de Eusebiusbuitensingel in Arnhem. In opdracht van Eurocommerce (2004-2008).

Masterplan Bloemendalerpolder
Integrale gebiedsontwikkeling (PPS) met als belangrijkste componenten: 4.500 woningen, kantoren, 400 ha. groen en water, en infrastructuur, o.a. de verlegging en verdieping van rijksweg 1. In opdracht van provincie Noord-Holland, gemeenten en vier projectontwikkelaars onder leiding van AM-wonen (2006-). Opgenomen in het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw 2007-2008. Genomineerd voor de World Architecture Festival Award 2009.

Ontwerp van het Wieringerrandmeer
Integrale gebiedsontwikkeling (PPS) met als belangrijkste componenten: 650 ha water, 1845 woningen, kunstwerken, stranden e.d. In opdracht van Volker Wessels Vastgoed, Boskalis en de Provincie Noord-Holland. In samenwerking met Palmboom en Van der Bout stedenbouwkundigen (2005-). Publicatie in het Europees jaarboek voor Landschapsarchitectuur. Winnaar van de LEAF-award 2009 voor Master Planning & Landscaping.

Prijsvragen
MOB-complex Mill

Herontwikkeling voormalig MOB-complex Mill tot een woongebied met 25 woningen. In opdracht van de gemeente Mill & St. Hubert (2013)
Holzhalbinsel Rostock (D)

Prijsvraagontwerp voor de buitenruimte rond 160 woningen. In samenwerking met Marseille Buiten, Thijs Asselbergs (aTA) en Pi de Bruijn (Architecten Cie.) (2012-2013).  
Queen Elizabeth Olympic Park (GB)
Omvorming Olympische Spelen-gebied  Londen tot Queen Elizabeth Olympic Park. Vergroten van de kwaliteit van het park en de aansluiting op zijn omgeving, ontwerpen van nieuwe waterfronts, netwerken, nieuwe woongebieden, nieuwe parken in de omgeving, en openbare ruimte. In opdracht van de London Legacy Development Corporation (2012-2013).  
Tempelhof, Berlijn

ontwerp voor een park van 400 hectare op het terrein van het voormalige vliegveld Tempelhof. In samenwerking met Luc Vrolijks (Urban Progress) en Mathieu Derckx. (2011)
Pampushout Almere

ontwerp voor het versterken van de ruimtelijke samenhang tussen een grote nieuwe woonwijk en een bestaand bos. In opdracht van de gemeente Almere en Flevolandschap (2009).  
Natuurcentrum Oostvaardersplassen

prijsvraaginzending in samenwerking met Onix Architecten (2009). 
Tolhuistuin

Prijsvraag herbestemming Tolhuistuin Amsterdam (2007). ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………  

Publicaties – tentoonstellingen
⋅ Strootman Strategies for the sublime – Monografie Strootman Landschapsarchitecten (2011) Verantwoordelijk voor de bewerking van alle beelden voor publicatie en de volledig eindredactie
⋅ Jaarboek Academie van Bouwkunst Amsterdam 2007 – 2008 – P1a ADH Platteland
⋅ Semestertentoonstelling Zuiderkerk Amsterdam (2007) – P1a ADH Platteland
⋅ Streetworks Patterns in Urbanity – P3b Gooiseweg Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s