tuin DK

Tuin

Project ontwerp privétuin verbouwde boerderij 
Locatie Kapellen, België
Opdrachtgever particulier – jong stel met vier kinderen
Ontwerp 2012
Status deels uitgevoerd


Voor een jong stel met vier kinderen werd ik gevraagd om een eenvoudige maar informele tuin te ontwerpen. Er moest gezocht worden naar een balans tussen speelruimte voor de kinderen en zit/klus/loungeruimte voor de ouders.

Ontwerp tuin DK-RGB-01-01

De prachtige meerstammige prunus wordt aangekleed met een zelfgemaakte boomhut en aan de schuur wordt een pergola gekoppeld, die tegelijk ook speelelement is met een aantal schommels. Hierdoor wordt de tuin in twee delen gesplitst. Vooraan een speelgedeelte met een groot terras bij de woning. Hier kan gegeten, gespeeld en geklusd worden. Achterin zorgt de bloemenweide met boomgaard voor een plek om te verstoppen en kampen te bouwen. Een apart terras op het zuiden zorgt ervoor dat de ouders optimaal kunnen genieten van de zomerzon, met vrienden rond de vuurkorf. Het bestaande pad van de oude staldeur dwars door de tuin bindt alles aan elkaar.

Geplaatst door

Landschapsarchitect