Voorbereidende cursus Academie van Bouwkunst

Plaats een reactie
Projecten

De volkstuin in de stad –  ‘idylle, tijdelijkheid en transformatie’

Project voorbereidende cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur Academie van Bouwkunst
Periode september – oktober 2014
Samen met Mathieu Derkcx


In de studio’s staat de vaardigheid van het ontwerpen centraal. In deze studio wordt vooral de conceptvorming, fascinatie en statement geoefend en het vertalen hiervan in woord en beeld. Ontdekken en invulling geven aan ontwerpbegrippen als bijvoorbeeld compositie, contrast, tijdelijkheid en transformatie.

Aan de hand van foto’s, schetsen en werkmaquettes wordt wekelijks gewerkt aan de vertaling van de opgave. Dit gebeurt individueel en in brainstorm met de docenten en studenten. De resultaten worden per onderdeel telkens kort gepresenteerd in de groep met behulp van de maquettes, tekeningen en schetsen, op A3, in principe in zwart/wit én zonder tekst.

Elke week wordt de deelopgave door de student gepresenteerd en besproken met de groep. Hiervoor is per student in principe 10 minuten beschikbaar. Deze korte tijd dwingt de studenten het verhaal helder, kort, bondig en to the point te vertellen. De studio wordt afgesloten met een eindpresentatie waarin de interpretatie van en het antwoord op de opgave per student gepresenteerd worden en alle stappen in het proces zichtbaar zijn: concept, plan, ontwerp, doorsneden en visualisaties/referentiebeelden.

Samen met Mathieu Derckx heb ik de studenten 8 weken lang begeleid in deze ontwerpstudio.

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s