Workhome Zwammerdam

Plaats een reactie
Projecten

Project Herinrichting boerderijkavel tot zorginstelling
Locatie Zwammerdam, Alphen a/d Rijn
Opdrachtgever Ipse De Bruggen
In samenwerking met Andrea Möhn

Ontwerp 2016
Status schetsontwerp landschappelijke inpassing


Landgoed Hooge Burch ligt aan de rand van Zwammerdam. In een groene omgeving wonen hier 480 cliënten in verschillende woningen. Op het landgoed is ook een behandelkliniek voor mensen met een lichte verstandelijke handicap en een gedragsstoornis. En er zijn volop mogelijkheden voor dagbesteding en recreatie. Binnen enkele jaren zal één van de paviljoens op dit terrein worden gesloopt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden. Er is een grote behoefte naar een woon- en werkomgeving waarin zeer gevoelige cliënten door één team begeleid kunnen worden en waar bewoners en bezoekers zichzelf kunnen zijn. De doelgroep bestaat uit cliënten met een ernstige gedragsproblematiek in combinatie met psychische stoornissen. Met de inrichting van het terrein aan de Rijksstraatweg wil Stichting Ipse de Bruggen hier vorm aan geven.

160624_inrichting terrein 1-500

Architect Andrea Möhn en landschapsarchitect Bieke Van Hees zijn uit een selectie van architectenteams gekozen om de herinrichting van het terrein verder uit te werken. Naast de subtiele en aangepaste aanpak die de doelgroep nodig heeft, spelen ook een aantal belangrijke stedenbouwkundige en landschappelijke randvoorwaarden, zoals de aanwezigheid van de Limes, de nabijheid van het dorp Zwammerdam (en de relatie hiermee), de ligging in het veenweidegebied (Groene Hart), de geschiedenis van het terrein, de regelgeving en voorwaarden van provincie en gemeente voor . Dit vraagt om maatwerk en afstemming tussen ontwerpers, opdrachtgever en gebruiker.

Voor meer beelden, check de website van Andrea Möhn Architecten

 

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s