Prijs Publieke Ruimte 2016

Plaats een reactie
Projecten, Publicaties

Op 19 mei werd het project Het Ideale Straatprofiel onderscheiden met de Prijs Publieke Ruimte 2016!

Sinds 2008 reikt Infopunt Publieke Ruimte jaarlijks een onderscheiding uit aan de beste openbare ruimten in Vlaanderen en Brussel. De Prijs Publieke Ruimte is bedoeld om gemeentebesturen en andere opdrachtgevers aan te moedigen om meer werk te maken van aantrekkelijke, veilige en duurzame openbare ruimten. In het verleden ging de prijs steeds naar een gerealiseerd project. Dit jaar kent de jury de onderscheiding toe aan een inspirerend idee dat de sleutel aanreikt om heel wat Vlaamse straten op een betere manier in te richten.

Uit het juryverslag:
“Veel straten zijn steenwoestijnen die een schat aan onbenutte mogelijkheden verbergen. Dit project toont ondubbelzinnig aan dat het omvormen van versteende ruimte naar groene structuren geen utopisch idee is, maar in nagenoeg elke gemeente een haalbare kaart. Wanneer lokale besturen hier samen werk van maken, zijn de schaalvoordelen relevant op nationaal niveau: minder overstromingen, duurzaam energiegebruik, een betere volksgezondheid, minder luchtvervuiling, een grotere biodiversiteit en nog veel meer. Dit project bevestigt de cruciale rol van de landschapsarchitect om ook in een stedelijke context tot hoogkwalitatieve realisaties te komen.”

JURY PRIJS PUBLIEKE RUIMTE 2016
Peter Berghmans (landschapsarchitect, Agentschap voor Natuur en Bos, Vlaamse overheid)
Nicolas Cleeremans (projectleider openbaar domein AG Vespa Antwerpen)
Lieve Dauginet (mobiliteitsambtenaar, stad Turnhout)
Carl Dejonghe (bestuurder VRP; Kabinetsattaché schepen van Stadsontwikkeling, Mobiliteit en Wonen, stad Gent)
Reinier Gerritsen (landschapsarchitect, zaakvoerder Buro Topia, Utrecht)
Marc Pinte (dienst stedenbouw en ruimtelijke planning stad Gent)
Jan Vilain – juryvoorzitter (stedenbouwkundige / adviseur publieke ruimte, Infopunt Publieke Ruimte)

Meer informatie over het project vindt u hier of op de website van Infopunt Publieke Ruimte

 

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s