Open Oproep Herontwikkeling Entree en voorterrein AMC Amsterdam

Plaats een reactie
Projecten, Publicaties

Geselecteerd!

Uit 60 inzendingen voor de Open Oproep voor de herontwikkeling van de entree van het AMC is Mathieu Derckx in samenwerking met Bieke Van Hees en Jos Roodbol geselecteerd om als één van de vijf combinaties een schetsontwerp uit te werken.

Met deze prijsvraag vraagt het AMC om een voorstel voor de herontwikkeling van het voorterrein aan de noordoostelijke zijde van het hoofdgebouw en de realisatie van een nieuwe entreepartij, waardoor een obstakelvrije verbinding wordt gecreëerd tussen de openbare binnenruimte en een groener, parkachtiger voorgebied met verblijfsruimte voor patiënten en bezoekers en voor studenten en medewerkers van het AMC. De eerste ronde had het karakter van een ideeënprijsvraag, waarin de deelnemers werd gevraagd om een beknopte visie op de opgave.

In de tweede ronde wordt er gevraagd de visie uit te werken tot een structuurontwerp met begroting. Uit deze inzendingen wordt één ontwerp als winnend plan geselecteerd, dat wordt uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp voor de onderdelen landschap, parkeren en verbinding OV-knoop Holendrecht en een definitief ontwerp voor het gebouw.

Na een tentoonstelling met de inzendingen de vijf geselecteerden volgt de uitslag van de tweede ronde in september.

Meer informatie over het project vindt u op de website van Architectuur Lokaal

 

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s