Toekomstperspectief en Zonering Kust

Plaats een reactie
Projecten

Project Ontwerpend Onderzoek Toekomstperspectief en Zonering Noord-Hollandse Noordzeekust
Locatie Noord-Hollandse Noordzeekust
Opdrachtgever Provincie Noord-Holland
Ontwerp februari – juli 2017
Status freelance werkzaamheden


Rijk, provincies, waterschappen, kustgemeenten en maatschappelijke organisaties werken in het kader van het Deltaprogramma Kust aan een lange termijnvisie op de zandige Noordzeekust. De ambitie is om de kust klimaatbestendig te maken en een kwaliteitsimpuls te geven. De visie heeft 2050 als horizon, maar geeft voor wat betreft de veiligheid een doorkijkje naar 2100 in verband met de te verwachten zeespiegelstijging.

bestaande bebouwing

In 2012 is door de Provincie Noord-Holland de ‘Strategische Agenda Kust Noord-Holland’ opgesteld als bijdrage aan de nationale visie. Om deze visie aan te scherpen en verder uit te dragen is er meer ontwerpend onderzoek nodig en dienen een aantal toelichtende kaarten en tekeningen gemaakt te worden. Naar aanleiding van het Kustpact werkt de Provincie in opdracht van het Rijk daarnaast aan een zonering voor de Noord-Hollandse Noordzeekust.

website kustperspectief kaarten

Bieke Van Hees is door de provincie ingehuurd voor het doen van ontwerpend onderzoek en het maken van kaarten en tekeningen. Van februari tot juli 2017 was ze betrokken bij het participatietraject (in samenwerking met betrokken gemeenten, natuurorganisaties en terreinbeheerders), de uitwerking van het Toekomstperspectief en de ontwikkeling van een kustzonering. In februari 2018 hebben de 26 bij het Kustpact betrokken partijen een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Kustperspectief.

Toekomstperspectief Noord-Hollandse Noordzeekust 2040
www.noord-holland.nl

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s