Toekomstperspectief en Zonering Kust

Plaats een reactie
Projecten

Project Ontwerpend Onderzoek Toekomstperspectief en Zonering Noord-Hollandse Noordzeekust
Locatie Noord-Hollandse Noordzeekust
Opdrachtgever Provincie Noord-Holland
Start ontwerp februari 2017
Status freelance werkzaamheden


Rijk, provincies, waterschappen, kustgemeenten en maatschappelijke organisaties werken in het kader van het Deltaprogramma Kust aan een lange termijnvisie op de zandige Noordzeekust. De ambitie is om de kust klimaatbestendig te maken en een kwaliteitsimpuls te geven. De visie heeft 2050 als horizon, maar geeft voor wat betreft de veiligheid een doorkijkje naar 2100 in verband met de te verwachten zeespiegelstijging.

In 2012 is door de Provincie Noord-Holland de ‘Strategische Agenda Kust Noord-Holland’ opgesteld als bijdrage aan de nationale visie. Om deze visie aan te scherpen en verder uit te dragen is er meer ontwerpend onderzoek nodig en dienen een aantal toelichtende kaarten en tekeningen gemaakt te worden. Naar aanleiding van het Kustpact werkt de Provincie in opdracht van het Rijk daarnaast aan een zonering voor de Noord-Hollandse Noordzeekust.

Bieke Van Hees is door de provincie ingehuurd voor het doen van ontwerpend onderzoek en het maken van kaarten en
tekeningen. Van half februari tot half juli 2017 is ze betrokken bij het participatietraject (in samenwerking met betrokken gemeenten, natuurorganisaties en terreinbeheerders), de uitwerking van het Toekomstperspectief en de ontwikkeling van een kustzonering.

 

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s