KIDD Tempobos

Plaats een reactie
Projecten

Project begeleiden KIDD Tempobos
Locatie Tempobos Almere
Opdrachtgever Theatergezelschap De Bonte Hond
In samenwerking met Boto van der Meulen, Natascha van den Ban & Chantal de Wolde
Start juni 2017


Tijd is een alledaags, maar abstract begrip: we delen er ons hele leven op in, maar lijken er weinig vat op te hebben. Een minuut duurt altijd even lang, maar kan soms voorbij vliegen, en op een ander moment eeuwen lijken te duren. Bovendien zijn we vaak geneigd om tijd gelijk te stellen aan de klok, maar de klok is eigenlijk slechts een meetinstrument: wanneer er geen klokken zijn, suddert de tijd door. Zal de tijd ooit stoppen? Was er een beginpunt? Of is tijd er al-tijd?

Met de masterclasses georganiseerd door Kunst Is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) leren kinderen van groep 4 nadenken over tijd. Bieke Van Hees begeleidt als één van de drie docenten een aantal van deze masterclasses, steeds in combinatie met een project van beeldend kunstenaar Chantal de Wolde. Daarvoor trekken we in juni 2017 naar het Tempobos in Almere.

Het Tempobos maakt deel uit van het Museumbos. Verschillende (landschap)architecten en kunstenaars hebben hier een aantal percelen vormgegeven met als doel om de bezoekers uit te dagen om zich te verhouden tot de stad waar ze vandaan komen en om hun ideeën over cultuur en natuur te onderzoeken. Op één van de percelen ligt het Tempobos dat ontworpen is door Boto van der Meulen. Hij wil in het Tempobos “de tergend langzame groei van het bos tegenover de snelle groei van de stad stellen”. Meer informatie vindt je op zijn website

www.kunstisdichterbijdanjedenkt.nl

Geplaatst door

Landschapsarchitect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s